„Trafik” to marzenie wszystkich mieszczuchów, to nowoczesna restauracja idealnie wpisująca się w wielkomiejski klimat. Miejsce czynne jest od rana do wieczora i można tu przyjść zarówno na samotną, poranną, aromatyczną kawę z gazetą, lunch w środku dnia, jak i późną kolację w gronie przyjaciół. Ogromne okna otwierają lokal na miasto i ulicę zachęcając Gdynian, by wpadli tu na małe co nieco lub większy posiłek. Zawsze klient jest tu mile widziany, bo idea tego miejsca to „Trafik, jedzenie i przyjaciele”. Restauracja specjalizuje się w coraz popularniejszej w Polsce kuchni fusion, polegającej na umiejętnym łączeniu elementów kuchni z różnych stron świata. Właściciel, znakomity szef kuchni z międzynarodowym doświadczeniem wraz z francuskim kucharzem mają tyle pomysłów na autorskie przepisy, że menu zmienia się nieustannie. Jedna rzecz pozostaje jednak niezmienna. Jest to nacisk na wysoką jakość stosowanych produktów, z których wiele ma certyfikaty zdrowej żywności. W menu można znaleźć m.in. ryby, owoce morza, makarony i sałaty. Wielką popularnością cieszą się zwłaszcza desery, a wśród nich mająca swoich zagorzałych wielbicieli malina z miętą, biszkoptami i musem mascarpone.
„Trafik” ma nowoczesne, industrialne wnętrze. Ściany są ceglane, podłogi z prostych, ciemnych desek, a pod sufitem wiją się stalowe rury wentylacyjne. Wystrój uzupełniają oryginalne lampy, czarne i czerwone proste stoliki oraz olbrzymia tablica z na bieżąco wpisywanym menu. Ciekawym pomysłem są puszczane wieczorami z rzutnika nieme filmy i zdjęcia z podróży bliższych i dalszych.