„Malika” specjalizuje się w kulinariach krajów Maghrebu – Maroka, Algierii i Tunezji, które są połączeniem kuchni arabskiej, francuskiej i śródziemnomorskiej. Potrawy z krajów Afryki Północnej bazują głównie na mięsie i rybach, doprawionych egzotycznymi, aromatycznymi przyprawami. O autentyczny smak dań dba właścicielka restauracji, która dorastała w Algierii. Restauracja oferuje najbardziej znane potrawy kuchni północnoafrykańskiej takie jak tajine, hummus czy couscous, a także m.in. szaszłyki, ryby i steki.
Autorskie dania kuchni podróży
Zapraszamy w podróż śladami przypraw po etnicznych regionach Europy, Azji i Ameryki.
“Nasz Bałagan” zmienia lokalizację co miesiąc w postaci wkładki do menu z daniami inspirowanymi kuchnią nowego miejsca.
W naszych daniach stosujemy składniki charakterystyczne dla danego regionu, a potrawy bazujemy na lokalnych i sezonowych produktach.
W menu przygotowaliśmy opcję wegetariańską i wegańską.