“Malika” specjalizuje się w kulinariach krajów Maghrebu – Maroka, Algierii i Tunezji, które są połączeniem kuchni arabskiej, francuskiej i śródziemnomorskiej. Potrawy z krajów Afryki Północnej bazują głównie na mięsie i rybach, doprawionych egzotycznymi, aromatycznymi przyprawami. O autentyczny smak dań dba właścicielka restauracji, która dorastała w Algierii. Restauracja oferuje najbardziej znane potrawy kuchni północnoafrykańskiej takie jak tajine, hummus czy couscous, a także m.in. szaszłyki, ryby i steki.
Malika
Rodzaje kuchni
Śródziemnomorska, Orientalna, WegetariańskaWystrój Wnętrza
TematycznyUdogodnienia
Klimatyzacja, Ogródek letni, Udogodnienia dla os. niepełnosprawnych, Wi-FiUdogodnienia dla dzieci
Porcje dla dzieciCeny opcjonalne
Zupy: 12 – 16 PLN
Przystawki: 15 – 32 PLN
Danie główne: 24 – 58 PLN
Godziny otwarcia
poniedziałek – niedziela: od 12:00 – 22:00