„Good Morning Vietnam” to wyjątkowa restauracja ulokowana na ul. Świętojańskiej, która już z daleka przyciąga wzrok za sprawą pięknych, zielonych bambusów rosnących przy wejściu do lokalu. Właścicielem tego miejsca jest Wietnamczyk, który chce pokazać Gdynianom oryginalną kuchnię swojego kraju, dania z wyższej półki niż te serwowane w wietnamskich fast foodach. Dzięki wietnamskim kucharzom i potrawom z różnych zakątków tego dalekiego kraju odwiedziny w „Good Morning Vietnam” są jak kulinarna podróż po Wietnamie. Wszystkie dania przygotowywane są na świeżo, według oryginalnych przepisów z takich regionów jak: Hanoi, Hue czy Sajgon. Można tu zamówić najpopularniejsze wietnamskie przysmaki takie jak: zupa Hanoi Pho czy Bun Cha oraz spróbować lokalne piwo i pyszne owocowe nektary.
Restauracja ma piękne, wysmakowane wnętrze, w którym dominują czerwień, biel, czerń i jasne drewno. Ten minimalistyczno-orientalny wystrój uzupełniają stylowe lampy, ołtarzyki z figurami Buddy, piękne egzotyczne rośliny i zdjęcia w kolorze sepii. Dzięki pysznym, egzotycznym potrawom i stylowemu wnętrzu wietnamska przygoda w „Good Morning Vietnam” na długo pozostaje w pamięci.
Szef kuchni poleca:
- zupa Hanoi Pho,
- Bun Cha – grillowana wieprzowina z makaronem ryżowym Bun,świeżą miętą, sałatką, kolendrą i sosem rybnym
- Bac Curry – kaczka smażona w sosie curry zielonym z mleczkiem kokosowym, warzywami, liśćmi limonki z ryżem