Vinegre di Rucola

„Vinegre di Rucola” położona tuż przy plaży, na ostatnim piętrze Muzeum Marynarki Wojennej, może się poszczycić pięknym widokiem na morze i pobliską marinę oraz letnią strefą z zachęcającymi do relaksu hamakami. Restauracja specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej, a w menu pyszne hiszpańskie tapas (przekąski) sąsiadują z włoskimi pastami, owocami morza, grecką musaką czy bliskowschodnim humusem. Wielką popularnością cieszą się m.in. krewety mango podane na musie z mango z pistacjami oraz kozak – stek z siekanej wołowiny. Na wielbicieli pizzy czeka pizza na bardzo cienkim cieście według tradycyjnej, sycylijskiej receptury.

„Vinegre di Rucola” to idealne miejsce nie tylko na letnie, wieczorne uczty w gronie znajomych, ale na całoroczne spotkania przy pysznym jedzeniu ze wspaniałym widokiem na morze.

Szef kuchni poleca:

  • krewety mango
  • pizza Vinegre
  • wołowina seczuańska

Rodzaje kuchni

Śródziemnomorska, Wegetariańska

Wystrój Wnętrza

Nowoczesny

Udogodnienia

Catering, Klimatyzacja, Ogródek letni, Udogodnienia dla os. niepełnosprawnych, Wi-Fi

Udogodnienia dla dzieci

Porcje dla dzieci

Godziny otwarcia

poniedziałek – niedziela: 11:00 – 22:00

Dojazd

ul. Zawiszy Czarnego 1b,
81-374 Gdynia
798 080 798

Polecamy