Nie Marnuj! Food Hall x Bank Żywności / Gotowanie bez resztek

Jak gotować bez resztek, czyli wykorzystać wszystko, co mamy w kuchni? Jak planować zakupy, by nic się nie zmarnowało? I w końcu jak uczyć dzieci mądrego funkcjonowania w duchu zero waste?

Tego wszystkiego dowiecie się już w sobotę, 8 lutego w Food Hall Batory / ul. 10 lutego 11

https://www.facebook.com/events/844196719361973/

Koniecznie zabierzcie też ze sobą dzieci. Specjalnie dla nich przygotowaliśmy quizy i zadania dotyczące niemarnowania. Wspólnie nauczymy się także prawidłowego przechowywania jedzenia w lodówce. Do udziału w quizach zapraszamy przede wszystkim dzieci w wieku 8-13 lat (młodszym uczestnikom mogą pomagać rodzice). Kilkulatki także są mile widziane, dla nich będziemy mieć kolorowanki i zabawki.

Pokazy kulinarne poprowadzi Janusz Arrasz – promotor zdrowia, wykładowca i szkoleniowiec, twórca autorskich programów dotyczących zdrowego odżywiania, m.in. licznych programów telewizyjnych i radiowych, organizator imprez promujących zdrowy styl życia.

Oczywiście nie zabraknie również degustacji! Będziecie mogli skosztować wszystkich potraw, które przygotujemy podczas pokazów kulinarnych.

Harmonogram wydarzenia:

12.00 – 14.00 Pokaz kulinarny “Nie marnuj”, czyli jak gotować bez resztek (pokaz pierwszy)
13.00 – 13.30 Quiz dla dzieci dotyczący niemarnowania jedzenia
14.00 – 14.30 Quiz dla dzieci dotyczący niemarnowania jedzenia
15.00 – 15.30 Quiz dla dzieci dotyczący niemarnowania jedzenia
16.00 – 16.30 Quiz dla dzieci dotyczący niemarnowania jedzenia
17.00 – 17.30 Quiz dla dzieci dotyczący niemarnowania jedzenia
17.00 – 19.00 Pokaz kulinarny “Nie marnuj”, czyli jak gotować bez resztek (pokaz drugi)

12.00 – 19.00 Ej, nie marnuj! – stoisko informacyjne Banku Żywności w Trójmieście.

Zapraszamy! Przyjdźcie przekonać się, że gotowanie bez resztek jest nie tylko łatwe, ale również bardzo smaczne!

Polecamy