Dziecięca Akademia Kulinarna – on-line

Witajcie najmilsi po dość długiej przerwie.
Niestety obecna sytuacja trochę nam wszystkim pokrzyżowała plany ale postanowiliśmy spotkać się z Wami mimo wszystko, tyle że w zmienionej lekko formie – czyli on-line.
Będziemy gościć w kuchni ATELIER SMAKU Bistro & Delikatesy, gdzie wspólnie przygotujemy zdrowe i smaczne słodycze.
Przygotujcie zatem kartkę i ołówek i zapiszcie listę potrzebnych produktów do wspólnego gotowania. Po zakupy udajcie się z rodzicami.

Bakaliowy batonik:
– 200 g mieszanki orzechów włoskich, laskowych, migdałów i nerkowca,
– 200 g moreli suszonych na słońcu,
– 100 g fig suszonych,
– 100 g daktyli suszonych,
– Wiórki kokosowe do posypania,
Produktów wystarczy na około 15 batoników, więc będziesz mógł poczęstować rodzinę i przyjaciół.

Spotykamy się w sobotę 30 maja o godzinie 11.00 na transmisji on-line w wydarzeniu FB. Tym razem nie obowiązują zapisy.
Przygotujcie też aparaty, ponieważ chcielibyśmy zobaczyć waszą pracę oraz jej efekty w komentarzach.

Do zobaczenia!

fot. Krzysztof Winciorek

Polecamy