Aktualności

Gdynia Culinary Cinema

Gdynia Culinary Cinema to cykl projekcji filmów kulinarnych połączonych z tematycznym poczęstunkiem, spotkaniem z ludźmi gastronomii oraz kolacją degustacyjną.

Pierwszy pokaz w ramach cyklu zaplanowano na 4 listopada. Imprezę rozpocznie koktajl przygotowany przez szefa kuchni Przemka Woźnego z restauracji "Gård Nordic Kitchen". Następnie będzie można zobaczyć kontrowersyjny dokument "Głód Mięsa", w którym reżyserka Marjin Frank konfrontuje spożywanie zwierząt z argumentami przeciwników mięsnego przemysłu. Po filmie zaproszeni goście, m.in. weganin Mirek Trymbulak, hodowca bydła i szef restauracji Delmonico Steakhouse Wiesław Stopa i inni rozmawiać będą o (bez)mięsnej diecie.

⇒ Start o godz. 18:00

⇒ Bilety: 23 zł

Osobny bilet (rezerwacje mailowe: restauracja@bialy-krolik.pl) trzeba będzie nabyć na kolację degustacyjną, która odbędzie się tego samego dnia wieczorem w restauracji "Biały Królik". Inspirując się tematyką filmu przygotują ją szef kuchni gdyńskiej restauracji i jeden z najbardziej utalentowanych polskich kucharzy Marcin Popielarz oraz laureat nagrody The Best Chef Rising Star 2017 Rafał Koziorzemski.

Podczas kolejnych odsłon cyklu widzowie obejrzą filmy: "Kuchnia rodziny Bras" - o trzygwiazdkowej francuskiej restauracji Lou Mazuc (17 grudnia), "André: The Voice of Wine" - o rewolucjoniście w przemyśle winiarskim - André Tschelistcheffie - (20 stycznia) oraz poświęcone kobietom w światowej gastronomii "Boginie jedzenia" (17 lutego). Każdej projekcji towarzyszyć będzie poczęstunek i panel dyskusyjny w cenie biletu oraz dodatkowo płatna kolacja specjalna.

Dedykowane kolacje degustacyjne w Białym Króliku odbywać się będą na zakończenie każdego z filmowych spotkań Gdynia Culinary Cinema. Za każdym razem posiłek przygotują uznani szefowie kuchni z Trójmiasta i Polski.

Oficjalny start przeglądu Gdynia Culinary Cinema poprzedzi premiera w postaci pokazu "Filmu o kawie", który odbędzie się w sobotę, 28 października o godz. 18:00. Przed projekcją zaplanowano degustację kawy przygotowanej alternatywnymi metodami, a po - dyskusję z udziałem baristów oraz właścicieli niewielkich palarni kawy.

⇒Bilety: 23 zł

 

Serdecznie polecamy!


 

 

powrót
POLECAMY

 

 

 

 

 

2015 © Kulinarna Gdynia - All Rights Reserved

 

Powered by OmegaFramework

Prowadzisz Restauracje w Gdyni Skontaktuj Się z Nami