Aktualności

Chefs Collective w Białym Króliku

Restauracja "Biały Królik" zaprasza na cykl zatytuowany "Chefs Collective". To inicjatywa trójmiejskich szefów kuchni: Rafała Koziorzemskiego z restauracji "Biały Królik", Rafała Wałęsy ze "Sztuczka Bistro", Rafała Koprowskiego z gdyńskiego "Fino" oraz Pawła Dołożonka z "1906 Gourmet".

Foto: J. Ogórek

Ideą wydarzenia jest propozycja specjalnej edycji menu w każdej z restauracji, które nawiązuje do jej klimatu i historii miejsca. Będzie można delektować się kolacją w otoczeniu staromiejskiego gdańskiego portu. Przenieść się w czasy międzywojennego Sopotu do francuskiego bistro, by następnie odbyć kulinarną podróż wśród entouragu mieszczańskiego dworu szlacheckiego.

O dobór wykwintnych trunków zadba Paweł Zduniak.

Foto: J. Ogórek/ Pstrąg solony z redukowanym sosem buraczanym, chrzanem i koperkiem

 

Kalendarz kolacji:

► 25 stycznia - "Fino" Gdańsk,

► 1 marca - "Sztuczka Bistro" Sopot,

► 29 marca - "Biały Królik" Gdynia,

► 25 kwietnia - "1906 Gourmet" Ciekocinko

 

Koszt kolacji:

215 zł/os.

Dobór trunków:

98 zł/os.

 

powrót
POLECAMY

 

 

 

 

 

2015 © Kulinarna Gdynia - All Rights Reserved

 

Powered by OmegaFramework

Prowadzisz Restauracje w Gdyni Skontaktuj Się z Nami