Tokyo Sushi

„Tokyo Sushi” to punkt obowiązkowy na kulinarnej mapie Gdyni dla wszystkich wielbicieli kuchni azjatyckiej. Wybór różnych gatunków sushi jest tu imponujący i każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno goście dopiero zaczynający przygodę z japońską kuchnią, jak i wyrobieni smakosze. Najprościej mówiąc, sushi to zakwaszony ryż wypełniony lub przybrany surową rybą lub owocami morza, ale w „Tokyo Sushi” także wegetarianie mają sporo możliwości. Oprócz popularnego ogórka i awokado, mogą zamówić sushi z rzepą oshinko, tykwą, słodkim omletem, grzybami shitake czy śliwką ume. Warto spróbować także oryginalnych, egzotycznych w smaku zielonych herbat z Kraju Kwitnącej Wiśni, które są zwieńczeniem każdego posiłku. Proces powstawania sushi to prawdziwy ceremoniał. Zgodnie z japońską etykietą wszystkie potrawy sushimaster przygotowuje na naszych oczach, więc można obserwować jak powstaje sushi i ćwiczyć potem w zaciszu domowym.

Dużym plusem restauracji jest jej nowoczesny, dopracowany wystrój. W japońskiej kulturze wielką wagę przywiązuje się do prostoty, formy oraz kompozycji i minimalistyczne, wysmakowane wnętrze „Tokyo Sushi” dobrze wpisuje się w tę tradycję. Na tle biało-szarego wystroju uwagę zwracają detale: dwa piękne, kolorowe akwaria, ściana wyłożona muszlami, wielkie zdjęcie ośmiornicy czy biała konstrukcja w oknie lokalu symbolizująca algi. Wzrok przyciągają też trzy, podświetlone obrazy z rybim motywem namalowane przez koleżankę właścicielki specjalnie do tego wnętrza i inspirowane japońskim tatuażem.
„Tokyo Sushi” to tradycyjne przepisy i nowoczesny klimat Tokio w centrum Gdyni, zatem itadakimasu – smacznego!

Szef kuchni poleca: 

  • zupa ramen z wołowiną,
  • sushi maki z pieca- california maki z krewetką , ogórkirm, dresingiem, obłożone łososiem i zapieczone w piecu

Rodzaje kuchni

Amerykańska, Bezglutenowa, Chińska, Europejska, Grecka, Hiszpańska, Japońska, Meksykańska, Międzynarodowa, Orientalna, Polska, Tajska, Wegetariańska, Włoska

Wystrój Wnętrza

Tematyczny, Uniwersalny

Udogodnienia

Catering, Klimatyzacja, Ogródek letni, Strefa dla niepalących, Wi-Fi

Udogodnienia dla dzieci

Porcje dla dzieci

Ceny opcjonalne

Zupy: 10-17 PLN
Hosomaki (6 szt): 9 – 20 PLN
Nilgiri (2szt): 9 – 26 PLN
Tatar: 35 – 65 PLN
Herbata: 6 – 9 PLN
Wino(butelka): 50 – 290 PLN

Godziny otwarcia

poniedziałek – piątek: od 11:00 – 22:00
sobota – niedziela: od 12:00 – 22:00

Dojazd

ul. Mściwoja 9,
81-361 Gdynia
58 669 60 80

Polecamy