Powrót do wyszukiwarki
Pokaż Trasę Dojazdu

Ceny Opcjonalne

Zupa: 6 - 12 PLN
Pasta: 22 - 26 PLN
Danie główne mięsne: 25 - 45 PLN
Danie główne rybne: 27 - 34 PLN
Kawa: 5 PLN
Wino (butelka): 35 - 300 PLN

Eureka

Adres: ul. Zwycięstwa 96/98, 81-451 Gdynia
Telefon: (58) 735 11 11 (58) 735 11 10
Email: kontakt@eureka-restauracja.pl
www:

Godziny Otwarcia:

poniedziałek - piątek: 8:00 - 20:00
sobota - niedziela: 12:00 - 22:00

Opis Restauracji:

"Eureka" to restauracja wyjątkowa, która poza funkcją gastronomiczną pełni też rolę edukacyjną. Położona jest 15 minut spacerem od ścisłego centrum Gdyni, w Pomorskim Parku Naukowo-Technologicznym, obok „Experymentu” – gdyńskiej odpowiedzi na londyńskie Science Museum, gdzie dzieci zapoznają się z nauką poprzez świetną zabawę. Ta restauracja to jedyne miejsce w Trójmieście, a może nawet w Polsce, gdzie możemy delektować się jedzeniem w otoczeniu skamielin sprzed milionów lat. Można tu obejrzeć głowonogi, szkarłupnie, amonity, a nawet mający 138 mln lat odcisk łapy dinozaura, protoplasty tyranozaurusa rex. "Eureka" narodziła się 2 lata temu z połączenia pasji jednego z współwłaścicieli do kolekcjonowania śladów z czasów prehistorycznych i zamiłowania do dobrego jadła. Specjalnością restauracji jest kuchnia międzynarodowa, ale w wersji autorskiej szefa kuchni. Do najczęściej zamawianych, najpopularniejszych dań należą łosoś w sosie kaparowym oraz roladki drobiowe z fetą i suszonymi pomidorami. Lokal czynny jest już od godziny 8:00 i serwuje pożywne śniadania w przyjaznych cenach.
Restauracja jest dwupoziomowa, przestrzenna i, mimo prezentowania kolekcji prastarych skamielin, utrzymana w nowoczesnym stylu. Wnętrze jest wysmakowane, o stonowanych barwach. Jasne ściany, fotele, kamienna część podłogi oraz brązowe drewno, czyli nowoczesny bar, stoły, elementy sufitu. Ciekawym elementem wystroju jest fragment ściany z piaskowca, odtworzona biała jura z Jury Krakowsko-Częstochowskiej z oryginalnymi skamielinami stworzeń morskich. Wraz z innymi pamiątkami prehistorycznymi ma nas skłaniać do przemyśleń, co my pozostawimy po sobie.

Szef kuchni poleca:

 

  • eskalopki wieprzowe z kluseczkami kładzionymi w sosie śmietanowo-winnym
  • łosoś w sosie kaparowym
  • roladki drobiowe fetą i suszonymi pomidorami

Rodzaje Kuchni

  • Autorska

Wystrój Wnętrza

  • Nowoczesny,
  • Uniwersalny

Udogodnienia

  • Catering,
  • Klimatyzacja,
  • Ogródek Letni,
  • Organizacja Uroczystości,
  • Śniadania,
  • Strefa Dla Niepalących,
  • Wi-Fi

Udogodnienia Dla Dzieci

  • Porcje Dla Dzieci
POLECAMY

 

 

 

 

 

2015 © Kulinarna Gdynia - All Rights Reserved

 

Powered by OmegaFramework

Prowadzisz Restauracje w Gdyni Skontaktuj Się z Nami