Powrót do wyszukiwarki
Pokaż Trasę Dojazdu

Ceny Opcjonalne

Zupy: 8 - 14 PLN
Danie główne mięsne: 19 - 39 PLN
Danie główne rybne: 25 - 59 PLN
Kawa: 6 PLN
Wino (butelka): 45 - 90 PLN 

Kapitan Cook

Adres: al. Jana Pawła II 2, 81-345 Gdynia
Telefon: (58) 620 23 05 (58) 667 70 00
Email: tawerna@kapitancook.pl
www:

Godziny Otwarcia:

niedziela - poniedziałek: 9:00 - 22:00

piątek - sobota: 9.00 - 4.00

Opis Restauracji:

Restauracja jak przystało na siedzibę kapitana Cook’a znajduje się na portowym nabrzeżu, sąsiaduje z „Błyskawicą” i  „Darem Pomorza”  oraz słynie z kuchni morskiej. Oprócz ryb powszechnie znanych takich jak halibut, makrela, łosoś, dorsz czy śledź, podaje się tu także nieco bardziej egzotyczne stworzenia jak ośmiornice i kalmary, a także rybę o wdzięcznej nazwie mahi mahi. "Kapitan Cook" jako jedyna restauracja w Polsce ma w swoim menu tą pochodzącą z ciepłych wód Zatoki Meksykańskiej, 1,5 metrową rybę o białym mięsie zbliżonym nieco smakiem do halibuta. Lokal szczyci się także własną, dwukomorową wędzarnią, w której w jednej komorze regularnie wędzi się ryby, a w drugiej domowe wędliny. "Kapitan Cook" przyciąga też amatorów dziczyzny, której ma spory wybór. Od kilku lat odbywają się tu imprezy towarzyszące FPFF i na świeżą rybkę wpadają gwiazdy polskiego kina.
Wysoki, 14-metrowy lokal ma trzy poziomy i nawiązuje wystrojem do pokładu statku. Dolny poziom i antresola mają charakter prosty i rustykalny, to część statku przeznaczona dla marynarzy, a więc drewniane ściany i podłogi, ławy wyściełane baranimi skórami oraz podwieszone do sufitu sieci rybackie. Jest też kominek i liczne elementy marynistyczne jak kotwice, lampy morskie oraz modele żaglowców, a  rozrywki dostarczają akwaria, w tym jedno z krwiożerczymi piraniami. Zupełnie inny jest poziom najwyższy, siedziba kapitana statku. To prawdziwa, luksusowa mesa kapitańska, z własnym, dobrze zaopatrzonym barem, bordowymi ścianami ozdobionymi obrazami, wygodnymi, miękkimi kanapami i pięknym widokiem na port. Tu zapewne przesiaduje sam kapitan Cook myśląc o następnej wyprawie.

Szef kuchni poleca:

  • półmisek darów morza
  • ośmiornice królewskie w warzywach
  • ryba mahi mahi - specjalność Kapitana Cook'a

Rodzaje Kuchni

  • Polska,
  • Rybna,
  • Wegetariańska

Wystrój Wnętrza

  • Tradycyjny,
  • Z Widokiem Na Morze

Udogodnienia

  • Klimatyzacja,
  • Miski z Wodą dla Psa,
  • Muzyka Na Żywo,
  • Ogródek Letni,
  • Organizacja Uroczystości,
  • Śniadania,
  • Strefa Dla Niepalących,
  • Udogodnienia Dla Os. Niepełnosprawnych,
  • Wi-Fi

Udogodnienia Dla Dzieci

  • Porcje Dla Dzieci
POLECAMY

 

 

 

 

 

2015 © Kulinarna Gdynia - All Rights Reserved

 

Powered by OmegaFramework

Prowadzisz Restauracje w Gdyni Skontaktuj Się z Nami