Malika

„Malika” specjalizuje się w kulinariach krajów Maghrebu – Maroka, Algierii i Tunezji, które są połączeniem kuchni arabskiej, francuskiej i śródziemnomorskiej. Potrawy z krajów Afryki Północnej bazują głównie na mięsie i rybach, doprawionych egzotycznymi, aromatycznymi przyprawami. O autentyczny smak dań dba właścicielka restauracji, która dorastała w Algierii. Restauracja oferuje najbardziej znane potrawy kuchni północnoafrykańskiej takie jak tajine, hummus czy couscous, a także m.in. szaszłyki, ryby i steki.

Rodzaje kuchni

Śródziemnomorska, Wegetariańska

Wystrój Wnętrza

Tematyczny

Udogodnienia

Klimatyzacja, Ogródek letni, Udogodnienia dla os. niepełnosprawnych, Wi-Fi

Udogodnienia dla dzieci

Porcje dla dzieci

Ceny opcjonalne

Zupy:  12 – 16 PLN
Przystawki: 12 – 24 PLN
Danie główne: 24 – 62 PLN
Kawa: 6 – 12 PLN

Godziny otwarcia

poniedziałek – niedziela: od 12:00 – 22:00

Dojazd

ul. Świętojańska 69,
81-389 Gdynia
58 352 00 08

Polecamy