Lexus Hibrid Cuisine

Najważniejsze wydarzenie kulinarne z udziałem Marcina Popielarza z restauracji „Biały Królik”.

Będzie można skosztować wyjątkowych dań, przygotowanych przez znakomitych siedmiu szefów kuchni z czterech stron świata.

Impreza potrwa trzy dni.

Do stolicy przyjedzie siedmiu szefów kuchni, wyróżnionych w sumie dziesięcioma gwiazdkami Michelin:

  • Mitsuharu Tsumura (Maido, Lima)
  • Zaiyu Hasegawa (Den, Tokio)
  • Søren Selin (AOC, Kopenhaga)
  • Dani Garcia (Dani Garcia Restaurant, Marbella)
  • Fredrik Berselius (Aska, Nowy Jork)
  • Josean Alija (Nerua, Bilbao)
  • Jonathan.K Berntsen (Clou, Kopenhaga)
    • Wśród gospodarzy „Lexus Hibrid Cuisine” zaprezentuje się kulinarna Gdynia, w osobie Marcina Popielarza z restauracji „Biały Królik”.

      Gospodarze i zaproszeni goście będą rozmawiać o trendach, o tym czy Europa Środkowo-Wschodnia wpisuje się w trend turystyki foodowej, o gorących nazwiskach i konceptach restauracyjnych, o fuzji kultur, współpracy, inspiracjach i nowych pokoleniach szefów kuchni.

Polecamy