Fedde bistro

Kuchnia Jacka Fedde to suma jego doświadczeń, a że w ciągu swojej kilkunastoletniej już kariery zdarzyło mu się pracować w restauracjach irlandzkich, francuskich a nawet na Karaibach – jego dania cechuje niczym nieskrępowana swoboda, fantazja i koloryt. Ziemniaki gotuje metodą podpatrzoną od najlepszych szefów, marmoladę z mango przygotowuje na sposób mieszkańców Goa, ale dorsza już po kaszubsku. I to właśnie oraz świeżość, lokalność produktów w rozumieniu Jacka „Fedde” stanowi kuchnię autorską, którą teraz proponuje w Gdyni. Menu oparte jest na lokalnych produktach, które poddane klasycznym technikom gotowania, nabiorą charakteru. Dania są proste, zaskakują nie tylko połączeniem produktów, ale i smaków. Kuchnia oparta jest tylko na świeżych produktach. Ciasta, pieczywo i makarony są przygotowywane od podstaw.

Rodzaje kuchni

Autorska, Międzynarodowa

Wystrój Wnętrza

Nowoczesny

Udogodnienia

Miski z wodą dla psa, Ogródek letni, Organizacja uroczystości, Strefa dla niepalących, Udogodnienia dla os. niepełnosprawnych, Wi-Fi

Udogodnienia dla dzieci

Krzesełka do karmienia, Porcje dla dzieci, Przewijak

Ceny opcjonalne

Przystawki: 18 – 32 PLN

Zupy: 14 – 18 PLN

Sałaty: 18 – 26 PLN

Dania główne: 34 – 98 PLN

Desery: 12 – 21 PLN

Godziny otwarcia

poniedziałek – sobota: 12:00 – 23:00

niedziela: 12:00 – 22:00

Dojazd

ul. Świętojańska 43/7,
81-391 Gdynia
577 534 662

Polecamy