Kuchnia Jacka Fedde to suma jego doświadczeń, a że w ciągu swojej kilkunastoletniej już kariery zdarzyło mu się pracować w restauracjach irlandzkich, francuskich a nawet na Karaibach – jego dania cechuje niczym nieskrępowana swoboda, fantazja i koloryt. Ziemniaki gotuje metodą podpatrzoną od najlepszych szefów, marmoladę z mango przygotowuje na sposób mieszkańców Goa, ale dorsza już po kaszubsku. I to właśnie oraz świeżość, lokalność produktów w rozumieniu Jacka „Fedde” stanowi kuchnię autorską, którą teraz proponuje w Gdyni. Menu oparte jest na lokalnych produktach, które poddane klasycznym technikom gotowania, nabiorą charakteru. Dania są proste, zaskakują nie tylko połączeniem produktów, ale i smaków. Kuchnia oparta jest tylko na świeżych produktach. Ciasta, pieczywo i makarony są przygotowywane od podstaw.
Fedde bistro
Rodzaje kuchni
Autorska, MiędzynarodowaWystrój Wnętrza
NowoczesnyUdogodnienia
Miski z wodą dla psa, Ogródek letni, Organizacja uroczystości, Strefa dla niepalących, Udogodnienia dla os. niepełnosprawnych, Wi-FiUdogodnienia dla dzieci
Krzesełka do karmienia, Porcje dla dzieci, PrzewijakCeny opcjonalne
Przystawki: 18 – 32 PLN
Zupy: 14 – 18 PLN
Sałaty: 18 – 26 PLN
Dania główne: 34 – 98 PLN
Desery: 12 – 21 PLN
Godziny otwarcia
poniedziałek – sobota: 12:00 – 23:00
niedziela: 12:00 – 22:00